Trondheims Beste Vegetarburger

Vi i Spire Trondheim har prøvd en god del av vegetarburgerne i byen. Vi skriver derfor om våre opplevelser slik at du vet hvilke steder som burde prøves (og ikke prøves) om du befinner deg i bartebyen!

burgerblogg

Vegetarburgeren til Graffi Grill

Graffi Grill – Vegetarburger og veganburger

Jeg smakte vegetarburgeren til Graffi Grill på deres restaurant på Solsiden. Selve burgeren er laget av rødbeter, kidneybønner, quinoa, ris, sopp, Quorn og kikertmel ifølge menyen deres. Jeg likte spesielt godt at det var et crispy lag utenpå, nesten som smuler (se bildet), som ga en god crunch til burgeren. Men på innsiden synes jeg den ble litt i bløteste laget, og det var lite tyggemotstand. Likevel er det uten tvil bedre enn at den er tørr! Burgeren ble servert med tzatziki og vegansk majones. Jeg vet ikke om du har prøvd å lage vegansk majones, men det er ikke bare-bare!  Denne majonesen er derimot helt fantastisk!

Jeg har på samme restaurant smakt veganburgeren til Graffi. Denne burgeren er ifølge menyen lagd av søtpotet, kidneybønner, quinoa, ris og glutenfri havregryn. Det er en stund siden jeg spiste denne, men jeg minnes at den ikke hadde samme bløte konsistens, og den serveres med den samme fantastiske veganske majonesen! Et annet pluss (synes jeg i alle fall) er at den serveres med grovt brød.

Alt i alt vil jeg gi en femmer til disse to(!) vegetarburgertilbudene på Graffi Grill!

https://www.graffigrill.no/middag

Sot Bar & Burger

Alle burgerne på Sot kan fås som vegetarburger. Jeg har smakt to av de; Knaill og Blå (men med Västerbotten-ost i stedet for blåmuggost, mest på grunn av feighet må jeg innrømme). Knaill er som navnet tilsier, helt knall! De var dessverre fri for knuste tortilla når jeg var der, men avokadoslaw og søtpotethummus med chipotle var absolutt ikke feil alene! Selve burgeren var saftig og god, og hadde en meget bra konsistens etter min smak! Blå burger med Västerbotten var også utrolig godt, med karamellisert løk og jalapenorelish. Den var litt sterkere enn Knaill. Skulle kanskje ønske meg enda litt mer karamellsmak av løken, og Knaill-burgeren smakte generelt litt “mer” enn Blå – så om du liker blåmuggost vil jeg nok anbefale å ha det på. Sot lever også opp til navnet sitt ved at burgerne er akkurat litt “svidd”. Dette høres kanskje litt sært ut, men du får en god smak av det i og med at de er grillet på kullgrill.

Sot sin Knaill-burger er nok den beste jeg har smakt i Trondheim; terningkast seks! Min(!) opplevelse av Blå (uten blåmuggost) levde dessverre ikke opp til det samme nivået; en firer!

http://sotbar.no/

Bror Tacos & Burgers

Bror sitt konsept ligner veldig på Sot så vi mistenker at det er de samme folka som står bak. Alle seks burgerne kan fås som vegetar. Jeg har prøvd Trønder og Jack. Jeg falt for fristelsen og lot de putte på baconjam på Trønder’n, så den var ikke 100% vegetar. Likevel tror jeg den hadde vært god uten gris også. Med estragonmayo og pickles blir det en smakfull burger. Jack hadde grillet paprika, løkring, Sriracha Jack-ost, og trøffel- og parmesanmayo, en utmerket kombinasjon. Generelt ligner Bror sine burgere på Sot sine.

Trønder får fire av meg, mens Jack er en god femmer.

http://brorbar.no/

Døgnvill Burger

Døgnvill Burger har ikke mindre enn tre vegetarburgere på menyen, og jeg har smakt den veganske versjonen som har det fantastiske navnet “The Vegan Viking”! Selve burgeren er ifølge Døgnvills meny laget av røkt aubergine, bønner, paprika, portobellosopp, og hvitløk, og er en fest av en burger! Den har god konsistens og smak. Tilbehøret er spennende, med tomat, fritert grønn chili, vegansk ost, persillerotchips, spinat, og en spinat-, peanøttsmør- og chipotlesaus. Det første jeg tenkte da jeg leste menyen var: “hva er dette for en saus?!”. Men enn så merkelig den høres ut, er den god! Hverken spinaten, peanøttene eller chipotlen er veldig framtredende, og for min del kunne sausen smakt enda mer. Selv om burgeren har både chili og chipotle som tilbehør, er den ikke veldig sterk. Den friterte chilien ble servert på siden, så du bestemmer selv hvor sterkt du vil ha det. Pluss for vegansk ost, det er ikke alle som tilbyr det! Persillerotchips synes jeg personlig er veldig godt, og det ga en god crunch til burgeren!

Alt i alt verdt en femmer!

http://www.dognvillburger.no/menus/trondheim/burger/

Lyche på Studentersamfundet

Etter å ha hørt mye bra om vegetarburgeren på Lyche ble jeg dessverre skuffet da jeg prøvde den. Selve burgeren var veldig tynn, og også veldig tørr. Tilbehøret var: aioli, cherrytomater, salat, paprikasalsa, ost og pistou (en slags pesto). Mye godt her, men dessverre gjorde det ikke opp for burgeren. Det som er med Lyche er at menyen skifter med jevne mellomrom ettersom nye studenter kommer til, så den burgeren jeg smakte nå i høst er ikke nødvendigvis den samme som jeg har hørt så mye skryt om. Det er derfor likevel verdt å prøve veggisburgeren hos Lyche ved en senere anledning, ettersom de har hatt flere gode varianter tidligere!

Årets burger får dessverre en toer.

https://www.samfundet.no/lyche-meny

Super Hero Crispy Falafelburger:

Er det et fly? Er det en fugl? NEI! Det er superburger! Super Hero er et koselig sted med en fin liten hipster vibe, hvor du kan nyte av brettspill  som går sammen med hip musikk. Superhero har et godt rykte på seg som en av de beste plassen å få seg skikkelig nattmat her i Trondheim. Og det er ikke kun for de som krever fett kjøtt for sine nattlige cravings som kan få seg en velsmakende munnfull. Jeg har prøvd Super Hero sin supre Crispy Falafelburger. Burgeren består av en deilig varm falafel, friske grønnsaker, og majones. Burgeren lever virkelig opp til sitt navn og lager en deilig «crunch» lyd gjennom hele måltidet. Den har en liten spicy kick til seg som gjør opplevelsen ekstra god. Det må merkes at jeg har opplevd at burgeren har vært litt for saltet, men det hadde ingen ekstrem innvirkning på smaken som litt ekstra hydrering kunne hjelpe på. Denne Burgeren er en virkelig favoritt og hvis du får vann i munn bare ved nevnelsen av falafel er den en absolutt MUST!

Crispy Falafelburger får en flyvende femmer av meg!

https://www.facebook.com/superheroburger.tryggvasonsgt/

Les mer om hva Spire Trondheim jobber med her!

Leave a Reply