How to: Dumpsterdive som en vanlig person

Dumpsterdiving – også kjent som friganisme, fridykking, søppeldykking og GRATIS MAT. Dette er en ekstremsport som har satt sine spor i det norske samfunnet.

Kort fortalt er det en spesiell form for dugnad hvor man ser etter spiselig mat i søppeldunkene til dagligvarebutikker. Og det er ingen vanskelig sak, for det kastes nemlig 370 000 tonn spiselig mat i Norge – hvert år!

Denne maten er meget bærekraftig å spise, da den ellers ville havnet i et forbrenningsanlegg, blitt til dyremat eller gjødsel. Dessuten har noen brukt lang tid og mye energi (og drivhusgasser) på å produsere denne, så det er totalt bortkastet å la mat gå til spille på grunn av noen nummer.

Jeg lar ikke skostørrelsen og høyden min definere meg, så hvorfor skal maten defineres etter «best før»? For førstehjelp gjelder regelen «se-lytt-hør». Når man utøver førstehjelp på døende mat, bruker man derimot «se-lukt-smak-prinsippet.» Det funker utrolig bra, hver jævla gang. Bare husk å ikke smake på maten før du har sett på den. Gå derfor ikke på dumpsterdiving med lave blodsukkerverdier. Fristelsen kan fort bli for stor.

Så hva trenger du for å gjøre dette selv sier du? Jo du trenger følgende: Klær til besvær, hansker, en klokke og noen bærenett. Kle deg gjerne i noe du ufrivillig fikk av dine besteforeldre til juleaften, sammen med et par hansker, slik at du ikke får bananmos over dine dyrebare hverdagsklær og silkehender. Deretter tar du frem klokken. Sjekk at den er 23:30 eller senere. Da slipper du å forklare folk at du er søppeltømmer, men glemte bilen din litt lengre borte i gata. Og handlenett trenger du fordi du kommer til å finne så uhorvelig mye mat. Spesielt dersom du planlegger å dumpstre på en lørdags kveld. Da bør du helst medbringe noen sterke venner, for du kommer ikke til å klare å drasse med deg all maten du finner på egenhånd. Sist, men ikke minst, trenger du en butikk. Spør gjerne andre etter egnede steder. Husk å forlate butikken i samme stand som du fant den. Så sant det ikke er Halloween, anbefaler vi deg å unngå knuste vinduer, dopapir og råtten mat strødd utover parkeringsplassen. Klarer du dette, kommer Pelle til å være på din side.

Dumpsterdiving er også sosialt

Dumpsterdiving er også sosialt


Er du interessert i å komme i kontakt med andre som har dumpsterdiva før? Bli med i denne gruppa da vel:
https://www.facebook.com/profile.php?id=735063809858258&ref=ts&fref=ts

Skrevet av Sahn Amin

 

 

Leave a Reply