Selveste Vandana Shiva kommer til Bergen- og du er invitert!

Vandana Shiva kommer til Bergen!

Vandana Shiva kommer til Bergen!

26. mai får byen under skyen storslått besøk av den indiske miljøforskeren og aktivisten Vandana Shiva. Hun har blant annet mottatt fredsprisen Right Livelihood Award og skrevet flere bøker om miljøpolitikk.

Spire Bergen har invitert Vandana Shiva til å komme og snakke om hvorvidt vi kan ”spise oss til en bedre verden”. Hun skal derfor snakke om i hvilken grad økologisk matproduksjon kan forhindre miljøødeleggelser og samtidig skape utvikling.

Vandana Shiva anses som en sentral motstander av genmodifisert matproduksjon og hun stiller seg svært kritisk til de store internasjonale selskapenes patentpraksis. Hennes kamp mot det amerikanske bioteknologiselskapet Monsanto er verdt å nevne i denne sammenheng. Vandana Shiva hevder blant annet i boken ”Patent på plydring?” (2004) at storselskaper driver utplyndring som særlig rammer utviklingssland.  Shiva argumenterer med bakgrunn i forskning på genteknologi at genmanipulasjon får negative konsekvenser for mat- og medisinproduksjon, og at dette spesielt rammer de aller fattigste.

Med utgangspunkt i temaet matproduksjon, som har vært  et gjennomgående tema for vårt arbeid i spire Bergen dette halvåret, har vi i samarbeid med Hordaland Bondelag også planlagt en dokumentarvisning om Vandana Shiva og hennes arbeid. Dokumentaren Bullshit! vises på 28. April på Maos på Kvarteret i forkant av det store arrangementet med henne i slutten av mai.

Spire Bergen er i sving med siste forberedelser, og vi gleder oss til dokumentarvisning og foredrag av Vandana Shiva.

Velkommen skal dere være!

Skrevet av Celine Amatucci

Leave a Reply