Hvorfor jeg er med i handelsutvalget

Å være med i Spire er veldig givende. Det startet med at jeg møtte opp på rapportlanseringen om landran en høstdag i 2013. Da husker jeg at jeg ble veldig imponert over landrankampanjen og overbevist om at dette var en organisasjon jeg ville engasjere meg i. Det som gjorde meg imponert over Spire den gangen, og i dag, var at de klarte å se de urettferdige strukturene og avdekke de på en veldig fornuftig, riktig og overbevisende måte. Gjennom en grundig kampanje med mange flinke aktivister ble det skrevet en rapport om hvordan det norske oljefondet indirekte og direkte er involvert i landran – og hvordan det norske etikkrådet mangler de ressursene som skal til for å avdekke uetiske investeringer.

Det fine med å bli med i Spire er at du blir møtt med åpne armer av engasjerte personer som du lærer noe av hver gang om du vil – enten det er et møte eller bare et sosialt arrangement. Som student på Utviklingsstudier ble tiden i Spire en gyllen mulighet til å utvide mine horisonter innenfor faget og danne et bredere bilde av hva det var jeg faktisk studerte. Jeg anbefaler alle, uansett hva de studerer eller ikke studerer å engasjere seg i Spire – for det er så mange muligheter. I dag lærer jeg noe hver gang og andre lærer ting av meg. Det er en flat struktur i organisasjonen – noe som betyr at du innenfor organisasjonen kan bli koordinator for et utvalg, utvalgsrepresentant eller få andre verv om du vil.

Spires handelsutvalget

Spires handelsutvalget

Jeg ble med i handelsutvalget fordi jeg ville lære mer om urettferdige handelsstrukturer og få en bedre forståelse av hvordan internasjonal handel fungerer og påvirker utviklingspolitikken. I handelsutvalget har vi møte en gang i uken, og vi driver med informasjonsarbeid og politisk påvirkning for å gjøre en forskjell. Vi følger høringer på Stortinget, organiserer debatter og skriver artikler og engasjerer oss i avgjørende saker knyttet til utvikling og handel med flere ulike temaer. I disse dager er utvalget opptatt av TTIP (The Transatlantic Trade and Investment Partnership) som er en handelsavtale mellom Europa og USA hvor Norge er med i forhandlingene – en avtale som blant annet kan ha store konsekvenser for norsk landbruk og import. Mulighetene er mange for hva du kan engasjere deg for i handelsutvalget, og alle som blir med kan bidra med det de vil. Jeg anbefaler alle å bli med!

Mer informasjon om hvordan du kan bli med, finner du her! Eller send en epost til koordinator for handelsutvalget Anniken Storbakk. Hun kan nås på e-post: astorbakk@gmail.com

Tekst og bilde av Mariel N. Sand Nwosu, Medlem i handelsutvalget

Leave a Reply