Folkets Klimamarsj 2015

For første gang i Ås skal vi i Spire kjøre i gang en klimamarsj, en marsj som skal markere at vi vil ha en renere fremtid, med mindre utslipp av klimagasser. Marsjen vil skje 28. November 2015, bare to dager før klimaforhandlingene går av stabelen i Paris. Dette er en marsj som blir arrangert rundt om i verden når det nærmer seg nye klimaforhandlinger. I fjor, ble verdens største klimamarsj arrangert i New York, hvor 400 000 marsjerte for en renere fremtid. Samme dag ble det også arrangert 2000 andre marsjer rundt om i verden. Den gang måtte politikerne anerkjenne presset som kom fra utsiden, og det resulterte i en historisk avtale mellom Kina og USA. Der lovet Kina å stanse veksten i klimautslippene innen 2030 og USA lovet å redusere sine utslipp enda mer.

Spire Ås ønsker at våre politikere skal kjenne på samme press, og kutte klimautslippene til Norge enda mer. Det er ikke nok å kjøpe seg kvoter, ettersom det ikke løser noen problemer. Vi må kutte utslippene våre! Samtidig må det satses på grønne arbeidsplasser og en endring innenfor industrien. Vi må stille politikerne til ansvar for det de har lovet oss, og se til at det såkalte «grønne skifte» skjer i Norge.

Bli med innbyggere i Ås og NMBU studenter på en global klima marsj for å få slutt på fosile brennstoff for godt. Verdens ledere skal møtes i Paris for å diskutere framtiden for vår planet og vi samles for å vise dem at vi vil ha en ren framtid.

Våre krav til norske myndigheter er:
1. Kutt norske utslipp i tråd med FNs anbefalinger!
2. Ta det historiske ansvaret på alvor: jobb for klimarettferdighet!
3. Skap grønne arbeidsplasser og ny næringsutvikling!

Marsjen vil starte kl 12.00 ved fotballbana utenfor samfunnet og vi ender opp inne i sentrum hvor det blir taler og musikk.

Vi er i gang med plannleggingen av marsjen, men vil gjerne ha innspill fra deg med ideer og hvis organisasjonen din vil ta del av marsjen, ta kontakt per epost til roisinmortimer@gmail.com (Ps. helst på engelsk da hun er fra Australia)

Her er link til arrangementet vårt på Avaaz hvor du kan lese mer om hva som skjer rundt i hele verden denne helga:
https://secure.avaaz.org/en/event/globalclimatemarch/Global_Climate_March_As?slideshow

Arrangører:
Avaaz
Spire
Miljøagentene
Framtiden i våre hender

Marchers make their way across Central Park South during the People's Climate March on September 21 2014, in New York. Activists mobilized in cities across the globe Sunday for marches against climate change, with one of the biggest planned for New York, where celebrities, political leaders and tens of thousands of people were expected. The march comes before the United Nations Secretary-General Ban Ki-moon convenes a climate change summit of 120 world leaders .   AFP PHOTO/Timothy A. Clary        (Photo credit should read TIMOTHY A. CLARY/AFP/Getty Images)

Marchers make their way across Central Park South during the People’s Climate March on September 21 2014, in New York. Activists mobilized in cities across the globe Sunday for marches against climate change, with one of the biggest planned for New York, where celebrities, political leaders and tens of thousands of people were expected. The march comes before the United Nations Secretary-General Ban Ki-moon convenes a climate change summit of 120 world leaders.  (Photo credit: TIMOTHY A. CLARY/AFP/Getty Images)

Det blir også arrangert flere klimamarsjer rundt om i Norge:

Bergen, Fredrikstad, Sandefjord.

Oslo: https://www.facebook.com/events/1055166911212876/

Ås: https://www.facebook.com/events/400052586854641/

Tekst av Lene Mølstre

Leave a Reply