Ny søpletur i Bergen

I fjor høst var Spire Bergen på Dumpster diving i lokale søplekasser. Alle har vært enige om at det var en spennende opplevelse, men likevel har det ikke blitt til at vi har gjentatt det. Før denne uka.

Noen av Spires nye medlemmer i Bergen var interesserte i å dra på dumpster diving, og som et lokallag som har gjort dette før, tenkte vi at dette også var noe vi kunne gjøre igjen!

Nam! Mat fra søppelkassene er også mat. Disse bollene hadde blitt kastet, men de smakte fortsatt kjempegodt!

Nam! Mat fra søppelkassene er også mat. Disse bollene hadde blitt kastet, men de smakte fortsatt kjempegodt!

Denne gangen la vi dykketuren til en søndag. Det er ikke alltid lett å vite hvilke dager som er best for containerdykking, men vi tenkte at om man dykker på en søndag, vil man ikke trenger å dra ut så sent, ettersom de fleste butikkene er stengt. Vi hadde også en teori om at mange butikker kaster ekstra mye på lørdager, om de har varer som går ut på dato på søndag, vil de kanskje ville kaste dette på lørdagen!

Søndagens fangst var ikke veldig stor. Vi håper dette er fordi butikkene har blitt flinkere til å kaste mindre mat!

Søndagens fangst var ikke veldig stor. Vi håper dette er fordi butikkene har blitt flinkere til å kaste mindre mat!

Til sammen var vi ti søpledykkere som var med på turen. Vi møttes utenfor Kvarteret, og lo av hvor spreke vi så ut. Med joggesko, allværsjakker og sekker så vi ut som en gjeng med sunn, Norsk ungdom som skulle på fjelltur. Vi tok bybanen et par stopp til et område vi hadde blitt tipset om at hadde flere butikker som var gode for containerdykking.

Mange av dem som var med på søndagens containerdykking gjorde det for første gang, og hev seg over containerne med stor iver og engasjement!

Mange av dem som var med på søndagens containerdykking gjorde det for første gang, og hev seg over containerne med stor iver og engasjement!

Den første butikken vi besøkte hadde søndagsåpent. Det var nytt for mange av dem som hadde containerdykket tidligere, og ga dykkingen et ekstra spenningselement. Før vi kom fram til butikken spøkte vi med at noen skulle gå inn og spørre betjeningen om vanskelige spørsmål, eller knuse noe, slik at de ikke skulle komme å forstyrre oss mens vi rotet rundt i søpla deres.

Men vi gikk rett på containerne, uten å forsøke oss på avledningsmanøvre. Vi fikk med oss masse bakst før nervene tok overhånd. Lyder ble hele tiden oppfattet som om noen fra butikken var på vei ut til søppelkassene, og etter å ha gjennomsøkt containerne, dro vi raskt fra butikken for å unngå å bli fersket.

Noe av kveldens fangst.

Noe av kveldens fangst.

Vi var innom enda to butikker etter dette, og fant både frukt, grønnsaker, yoghurt og kake. Til og med noen blomster fant vi i en container som tilhørte en blomsterbutikk. Alt i alt var fangsten veldig god. Jeg, Marikken, var ekstra fornøyd over at vi fant to søtpoteter: en essensiell ingrediens til verdens beste veggispizza! Disse blir brukt allerede dagen etter containerdykkingen, til Spire Bergens ekstraordinære årsmøte!

Tekst og bilder av Marikken W. Wathne, leder for Spire Bergen

Leave a Reply