Innspurt for kokebok

Vi i matutvalget er for øyeblikket inne i en innspurt. Vi arbeider med en bærekraftig kokebok som vi helst vil ha klar til foredragsturnéen vi skal på i høst. Tanken er at folkehøyskoleelevene skal kunne få en kokebok etter å ha deltatt i foredraget om bærekraftig mat. Ettersom vi snart må ha innholdet klart, øker stressnivået. Samtidig øker arbeidsintensiteten, så vi har hatt flere morsomme arbeidsøkter sammen i det siste.

En god del av tiden går med til tekstredigering. Det er ikke så lett å få sagt alt det man ønsker om for eksempel vegetarkost eller lokalmat på 300 ord. Særlig ikke når resultatet skal være gøy å lese. Men det er en fin utfordring. Vi har også lagd en del mat som vi har fotografert. Det ble nødvendig siden noen av oppskriftene mangler bilde, mens enkelte har bilder i heller lav oppløsning. På forrige møte lagde vi deilig pai med blåmuggost etter oppskriften vi fikk fra bloggerkollektivet Grønne Jenter. Siden de opprinnelige bildene på bloggen var tatt med mobilkamera trengte vi nye bilder. Det er ganske arbeidskrevende å ta kokebokbilder siden man må lage maten før man kan ta bildene. Men det gjør ikke så mye. Man får jo også spise opp maten etterpå.

Charlotte, Anna og Nora er glade etter å ha smakt på nydelig purre- og blåmuggostpai. Bemerk dere at paiformen er mer en halvspist! I hånden har Nora ”Johans 3- minutters brød. Oppskrift blir å finne i vår kommende kokebok.

Charlotte, Anna og Nora er glade etter å ha smakt på nydelig purre- og blåmuggostpai. Bemerk dere at paiformen er mer en halvspist! I hånden har Nora ”Johans 3- minutters brød. Oppskrift blir å finne i vår kommende kokebok.

Vi ble kjempefornøyd med resultatet av paien. Bak dette bildet ligger det både en god dose matglede og gode råvarer.

Vi ble kjempefornøyd med resultatet av paien. Bak dette bildet ligger det både en god dose matglede og gode råvarer.

Tekst av Nora Geirsdotter og bilder av Charlotte Andersen, koordinator for matutvalget i Spire.

Leave a Reply