Spirende semesterstart (i Bergen)

Et problem mange spirer sikkert kan kjenne seg igjen i, er at man kommer tilbake, klare for et nytt semester, og finner ut at mange av lokallagets spirer har forsvunnet på utveksling eller ut i jobbmarkedet.

Dette skjedde også i Spire i år. Litt fortvilte sto vi igjen og talte antall medlemmer på èn hånd. Men ingen fortvilte: Vi har jo Studenttorget!

På Studenttorget i Bergen stiller alle studentorganisasjonene seg opp og prøver å tiltrekke seg de nye studentene som flokker til for å finne SIN nye studentorganisasjon. Her gjelder det å skille seg ut, og å treffe de riktige studentene.

Dagen før torget gikk av stabelen var Mari på besøk fra Oslo, og hjalp oss med å svare på spørsmålet: Hva gjør at Spire skiller seg ut som studentorganisasjon? Hun hjalp oss også med å putte 2657 erter på et glass – dette var vår øyefanger som skulle sikre oss mange nye spirer!

Full konsentrasjon under erter på glass-workshop!

Full konsentrasjon under erter på glass-workshop!

På stand dagen etter fungerte glasset godt. ”Hei, er du god på å gjette hvor mange erter det er på glass?” er en lettere åpningsfrase enn ”Hei, vil du hjelpe oss å redde verden?” for dem som synes verving kan være litt kleint.

”Hei, er du god på å gjette hvor mange erter det er i glass? Da kan du vinne denne fine kurven med masse godt oppi!”

”Hei, er du god på å gjette hvor mange erter det er i glass? Da kan du vinne denne fine kurven med masse godt oppi!”

Glasset tiltrakk seg oppmerksomhet, og studentene tippet mellom 200 og 10.000 erter. Vinneren, Malin Hafskjær, var kun EN ert unna riktig svar. Hun tippet nemlig 2658 erter, og stakk av med den fine kurven.

Malin, med sine imponerende evner til å gjette antall erter, stakk av med Spire-kurven.

Malin, med sine imponerende evner til å gjette antall erter, stakk av med Spire-kurven.

Etter arrangementet ble det tydelig at det lønner seg å putte erter på et glass: 92 nye mennesker fikk en mail i e-post innboksen om Spire, med invitasjon til informasjonsmøte.

Vi håper å se mange av dem videre dette Spire-semesteret!

 

Tekst og bilder av Marikken W. Wathne, leder for Spire Bergen

Leave a Reply