Spire Bergen:Nytt og spennende år – nytt og spennende styre!

Vi i Spire Bergen er i gang med et nytt og lovende semester. Planene for året er store, og inneholder både økofeminisme, debatt og Paul McCartney! Vi har satt høye mål for hva Spire Bergen skal klare i år – men urealistisk er det ikke! Vi har nemlig fått på plass en nytt styre, bestående av fire fine frøkner som skal lede disse planene trygt i havn.

Ny leder: Marikken Wullf Wathne:

Nettsak1

Marikken ble født i Norges eldste by, Tønsberg, i 1990. Etter en noe uvanlig barndom, som inneholdt både trekkspill og kaninhopping, vokste hun opp til å forstå at hun ønsket å redde verden. Det er ikke alltid lett å vite hvor man skal begynne når man ønsker å redde verden, men Marikken begynte med å studere ”Peace and Conflict Studies” i India og utviklingsstudier i Vietnam. I 2013 flyttet hun til Bergen hvor hun begynte på en bachelorgrad i utviklingsstudier. Gjennom utviklingsstudier ble hun gjort kjent med et studieløp som heter Samfunnsgeografi, og da var tønsbergjenta solgt. Hun byttet studieretning, og nå er hun geograf av hele sitt hjerte, og planlegger å ta både doktor- og mastergrad innenfor dette faget.

Januar 2013 fikk Marikken høre om ungdomsorganisasjonen Spire – og nok en gang fikk hun en ”Eureka!”-opplevelse. ”Dette er jo akkurat det jeg studerer!”, tenkte Marikken, og meldte seg inn på flekken.

Marikken er spesielt interessert i matproduksjon og landbruk, og synes det er spennende å lære om hvordan vi kan fø en raskt voksende befolkning på en god måte. Hun er sikker på at å proppe dyrene våre fulle av soya fra Brasil ikke er løsningen, og derfor gleder hun seg til å jobbe videre med Soya-kampanjen.

Ny nestleder: Karen Richardsen Moberg:

Nettsak2

Karen er 26 år gammel og kommer fra en bygd like utenfor Bergen som heter Os. Hun har derimot ikke oppholdt seg mye i Os de siste årene, da hun har bodd og studert i utlandet i ti år. Hun er nå nylig hjemvendt og ønsket i den forbindelse å engasjere seg i det norske sivilsamfunnet på fritiden. Karen avsluttet mastergraden sin i Miljø og Utvikling ved The London School of Economics and Political Science (LSE) i høst, og har en bachelorgrad i Internasjonale Relasjoner og Kommunikasjon, Media og Kultur fra Oxford Brookes University.

Karens akademiske mål har vært å bedre forstå hvordan verden er skrudd sammen, for å kunne bidra til å påvirke en positiv endring. Hennes hovedinteresse er miljø- og utviklingsspørsmål, og hun har gjennom studiene sine prøvd å få en så bred som mulig forståelse for de forskjellige ’driverne’ av klimaendringene og ulikhet i verden, og hvordan man kan skape endring til det bedre. Ved LSE har hun tilegnet seg en god forståelse for utfordringene knyttet til dette, tilgjengelige virkemidler og ’policy-spaces’ for handling. Karens personlige konklusjon er at alt henger sammen – spesielt mat-, handels-, og klimapolitikk. Derfor ønsket hun å bidra med sin tid i en organisasjon som deler den oppfattelsen og jobber for positiv endring på flere av disse områdene. Dette gjør jo Spire, så hun kunne ikke annet en å bli med.

Ny økonomiansvarlig: Charlotte Kirkevold:

nettsak3

Charlotte er født i Asker, men flyttet som 7-åring til Tønsberg hvor hun vokste opp sammen med Marikken. Etter videregående flyttet Charlotte til Oslo, hvor hun tok en bachelorgrad i statsvitenskap/indiastudier. En del av denne bachelorgraden tok hun på utveksling i India, der hun blant annet lærte seg litt Hindi.

En bachelorgrad var ikke nok, og høsten 2014 flyttet Charlotte til Bergen og begynte på en ny bachelorgrad, denne gangen i samfunnsøkonomi. Charlotte her vært med i Spire Bergen helt siden hun flyttet til Bergen, og på årsmøtet i januar ble hun valgt inn i styret som vår nye økonomiansvarlig. Charlotte er spesielt interessert i fremtidsrettet politikk, grønn økonomi, nytenkende utvikling og India.

Nytt styremedlem: Sigrid Kvåle Myksvoll:

Nettsak4

Sigrid er 23 år og kommer fra Gol i Hallingdal. Hun er glad i idrett, og studerte dette i tre år på lærerhøgskolen i Bergen. Etter tre år med idrett begynte Sigrid på et årsstudium i geografi på Universitetet i Bergen. Hun har dermed bodd fire år i Bergen. I januar i år ble hun med på årsmøtet til Spire Bergen – og jammen ble hun ikke valgt inn som styremedlem!

Sigrids plan er å bli lærer, men som hun sier selv: ”Veien blir til mens jeg går”.

Utenom å studere geografi, er Sigrid interessert i blant annet friluftsliv, idrett og musikk.

Leave a Reply