#skrivforklima: Avsluttende libretto til en mikro-opera

I 24 dager har Spire, Forfatternes klimaaksjon § 112 og Nynorskens Hus/BUL  presentert 24 brev med tekstar som forfattarar og ungdommar har produsert under ein felles skrivedugnad. Hver dag har vi sendt ett nytt brev med en ny tekst til Tine Sundtoft. Under følger det avsluttende brevet, med libretto til en mikro-opera:

Kjære Tine Sundtoft,

Dette er eitt av 24 brev med tekstar som forfattarar og ungdommar har produsert under ein skrivedugnad arrangert av tre organisasjonar som ønskjer å skape meir merksemd rundt klima- og miljøspørsmål. Vi håper du lytter til orda og tar dei med deg i det viktige arbeidet ditt.

P1030504

DAGENS TEKST av Torgeir Rebolledo Pedersen (65), forfatter og librettist.

 

”MAMMUT”

LIBRETTO TIL EN MIKRO-OPERA/ OPERA BUFFO FOR MANNSKOR

solo bass:

O tin meg menneske

O tin meg menneske

Sånn ja , sånn

Tin meg

gram for gram

tonn for tonn

metan metan

Tin meg

fra da til nå

tin meg

fra tå til topp

tin meg tin meg tin meg

Ja tin meg menneske

Ja tin meg menneske

en utopi for meg

en dystopi for deg

 

flere mannsstemmer/ både tenor/ baryton/ bass/ til slutt hele koret:

O tin oss menneske

O tin oss menneske

Sånn ja, sånn

Tin oss

gram for gram

tonn for tonn

metan metan

Tin oss

fra da til nå

tin oss

fra tå til topp

tin oss tin oss tin oss

Ja tin oss menneske

Ja tin oss menneske

en utopi for oss

en dystopi for deg

Metan metan

herfra til Langtvekkistan

Metan metan

en utopi for oss

en dystopi for deg

tin oss

på tross

av det

ja drit og dra

herfra til Langtvekkistan

ja drit og dra

en utopi for oss

en dystopi for deg

tin oss

på tross

av det

tundra nok

å dundre ut av

TUNDRA NOK

Å DUNDRE UT AV

TUNDRA NOK

Å DUNDRE UT AV!

 

 

 

 

Leave a Reply