#skrivforklima – Uskyldig

I 24 dager presenterer Spire, Forfatternes klimaaksjon § 112 og Nynorskens Hus/BUL 24 brev med tekstar som forfattarar og ungdommar har produsert under ein felles skrivedugnad. Hver dag sendes ett nytt brev med en ny tekst til Tine Sundtoft. Under følger brev nummer åtte i rekka.

Kjære Tine Sundtoft,

Dette er eitt av 24 brev med tekstar som forfattarar og ungdommar har produsert under ein skrivedugnad arrangert av tre organisasjonar som ønskjer å skape meir merksemd rundt klima- og miljøspørsmål. Vi håper du lytter til orda og tar dei med deg i det viktige arbeidet ditt.

Silje Løvstad og Gunstein Bakke

Silje Løvstad og Gunstein Bakke

 

DAGENS TEKST er av Silje Løvstad, 17 år.

Uskyldig

Da jeg kom hit var jeg uskyldig. Jeg hadde ingen anelse om hvilken påvirkning jeg hadde på verden. Hva jeg kunne gjøre. Hvordan jeg kunne forandre ting. Nå vet jeg. Nå vet jeg hvilket monster jeg kan være. Hvordan jeg kan påføre så mange folk en smerte som er så kraftig at verden rister. Nå vet jeg hvordan jeg kan være som alle heltene i tegneseriene. Redde noen ved hjelp av mine egne krefter. Men hva vil jeg?

 

Leave a Reply