Vervetips til innspurt!

Spire trenger flere medlemmer!

Semesteret er snart over, og det samme er Spires vervekonkurranse. Hvem vil ikke støtte oss, tenkte jeg først da konkurransen begynte i august. Spire er jo, som vi alle vet, Norges vakreste ungdomsorganisasjon. Grunnen til at folk ikke støtter oss enda må være at de ikke har hørt om oss. Så jeg begynte å fortelle om Spire.

Det kan være vanskelig å overbevise folk om å støtte sin organisasjon, det er lett å føle seg masete, og som meg selv lever de fleste av venner og kjente på smale studentlån. Men til tross for at Spire drives av frivillig arbeid av en haug med engasjerte sjeler, trenger vi støtte. Spire er ikke langt unnå målet vårt: nemlig 300 medlemmer under 26 år, som vil kvalifisere oss for statens støtte til ungdomsorganisasjoner. I disse blå tider er dette noe vi virkelig trenger! Vi er økonomisk sårbare med en regjering som har lyst til å kutte til frivillige organisasjoner, og støtte kan være et stort løft for arbeidet vårt! Med disse tankene i bakhodet har jeg gravd fram min indre verver, og satt i gang.

Spire Kristiansand lokallag

Spires leder Mari Gjengedal og Frida Liv Biørn-Hansen på vei til Kristiansand for å verve nye spirer!

Jeg har vervet mange ved å fortelle om Spire og arbeidet vi gjør. Hvor mye hver enkelt ville høre om Spire varierer, så jeg har øvd inn en kort presentasjon, hvor jeg fokuserer på at Spire er en miljø- og utviklingsorganisasjon, ikke en bistandsorganisasjon og vi driver med informasjonsarbeid lokalt om den globale situasjonen, med fokus på mat, handel og klima. Vi jobber med informasjonsspredning, både blant politikere og blant folket. Blant politikerne prøver vi å være en vakthund, som setter oppmerksomhet på forslag og vedtekter de ikke ønsker så mye fokus på. Informasjon om dette sprer vi, for vi mener at kunnskap er det viktigste redskapet i kampen for en bedre verden. Dette er ungdomsorganisasjonenes oppgave, det er ingen andre som tar den rollen. Derfor er det så viktig at vi kan fortsette dette arbeidet, fortsette å følge med, fortsette å spre kunnskap. Politikerne trenger kritikere, Norge/verden trenger oss.

Hvordan skal en så få tak i disse sårt trengte medlemmene? I august fylte jeg året, og for dem som trengte et ekstra dytt for å bli medlem, ønsket jeg meg det i bursdagsgave. Det funket bra, og jeg kommer til å gjenta det til jul. Og om de ikke vil gi deg det, kan du kanskje gi det til dem? Gi dem en 50-lapp og kodeordet SPIRE, vips så har du en kreativ, nyttig og spesiell julegave.

Spire Kristiansand lokallag

Frida viser studentene veien til Spires første møte på UiA!

Men hva med dem som allerede har brukt opp sitt bistandsbudsjett? De fleste har en grense på hvor mye en vil gi, jeg og har innsett at selv om jeg helst vil støtte både Greenpeace, WWF, UNICEF, Flyktninghjelpen etc, så går det ikke. Her kan en super taktikk være å bytte et medlemskap for et medlemskap for et medlemskap, hvis personen du ønsker å overbevise allerede er engasjert. Jeg meldte meg for eksempel inn i Grønn Ungdom for å verve en til Spire. Vinn-vinn!

Nå er det viktig at vi setter inn alt for å verve! Spire trenger dette, og det er så absolutt ikke uoverkommelig.

God verving alle sammen!

Skrevet av: Frida Liv Biørn-Hansen

 

Leave a Reply