Oppdatering fra Kristiansand

Spire ruller og går i Kristiansand. Vi er nå 16-17 medlemmer, og en hard kjerne på 5-6 aktive (styret) som holder aktiviteten i gang. Torsdag 6.11 arrangerte vi visning av filmen “Seeds of Freedom”, som handler om hvordan store internasjonale selskaper som Monsanto indirekte presser afrikanske bønder til å drive jordbruk på selskapenes premisser. Bedriftenes budskap har vi hørt før: Storskala industrielt landbruk med heftig bruk av sprøytemidler og genmanipulerte “mirakelplanter” er den eneste kuren som nytter mot verdens sultproblemer. Samtidig som småskala bønder står for 70% av verdens matproduksjon… Filmen kan forresten sees her.

I forkant av arrangementet hadde vi stand i Vrimlehallen på UiA, og løp rundt og kasta flyers på folk.

Spire Kristiansand

“Vær så god, ta en kondom!” Reaksjonen blir som oftest noe i retning av “Åja, hehe… Nei, takk, tror ikke det, hehe… eller jo, kanskje det… kan jo være greit, hehe!”

 

Da vi ankom lokalet vi skulle bruke, støtte vi imidlertid på noen utfordringer. Utstyret lå litt hulter til bulter, og det var lettere sagt enn gjort å finne alt vi trengte, for ikke å si sette det opp riktig. Heldigvis var vi ute i god tid, og etter noen smånervøse minutter fikk vi kontakt med den superhyggelige fyren som driver stedet. Til vår lettelse tilbydde han seg øyeblikkelig å komme ned for å gjøre livene våre lettere. Men også han måtte tilkalle forsterkninger, da bl.a. alle lydkablene var dratt ut som følge av en konsert dagen før. Etter at minst to teknikere hadde vært innom var vi endelig up and running.

Spire Kristiansand

Kommunikasjonsansvarlige Gustav stimulerer på kommunikativt vis til kommunikasjon rundt filmens kommunikative budskap til den kommuniserende forsamlingen.

Etter dette gikk alt smooth. Filmen ble vist, og da den var ferdig tenkte vi litt høyt sammen om filmens budskap, GMO og relaterte temaer. Oppmøtet var noe labert, men med dette første arrangementet føler vi i hvert fall at vi endelig er ordentlig i gang, og ser frem til fortsatt aktivitet og engasjement på Sørlandet!

Leave a Reply