Tidenes høstseminar!

Helgen 19-21 september ble Spirehistorie skrevet

Ankomst Kirkevik

Ankomst Kirkevik

Helgen 19-21 september avholdt Spire det største Høstseminaret noen sinne! Med 45 påmeldte og mange på venteliste, har Høstseminaret nådd nye høyder. Det er vi i AU veldig fornøyde med!

Mange fra lokallagene hadde funnet veien til Nesodden, og det gir seminaret enda større verdi. Det er supert at vi kan komme sammen som organisasjon og dele verdifulle erfaringer med hverandre. Men, aller kjekkest er det at vi blir kjent med alle de flotte menneskene som utgjør organisasjonen vår.
Foredrag_sal
Vi hadde satt sammen et spennende og innholdsrikt program denne helgen. Utvalgene fortalte om hva de jobber med denne høsten, og kampanjeleder Siri presenterte Spires pågående kampanje om norsk import av soya fra Brasil.

Vakkert resultat av naturstien, hvor oppgaven var å skrive  SOYA med det man kunne finne i naturen

Vakkert resultat av naturstien, hvor oppgaven var å skrive SOYA med det man kunne finne i naturen

Så var vi heldige å få besøk av brigadister fra MST (De Jordløses bevegelse) som snakket om deres kamp og aktivisme i Brasil. MST jobber for jordreform og et mer rettferdig samfunn. Organisasjonen er kjent for å skaffe jord til fattige gjennom å okkupere landområder som ligger brakk. Dette var et inspirerende foredrag med stor relevans for vår pågående kampanje. En av konsekvensene av norsk soyaimport fra Brasil er jo nettopp at vi overtar store landområder som heller kan brukes til matproduksjon for Brasils egen befolkning.
MST
Lise Weltzien og Camilla Sæbjørnsen fortalte om sin spennende Fredskorps-utveksling til Nepal, hvor de har jobbet med Utviklingsfondets partnerorganisasjon, Li-Bird i ett år. Det var engasjerende å høre deres erfaringer og refleksjoner rundt det å jobbe i felt! I tillegg fikk vi se flotte bilder og videoklipp fra Nepal og arbeidet de har engasjert seg i det siste året.

Ragnhild Lunner fra Spire, som også er LNUs Ungdomsdelegat for Bærekraftig Utvikling, fortalte om sitt arbeid med bærekraftsmålene og presenterte LNUs kampanje “Det var en gang en Framtid”.
Natursti_collage_banner
I tillegg til faglig påfyll har vi kost oss glugg på idylliske Kirkevik, som ligger helt ned til Oslofjorden. Sosialkomiteen sørget for underholdningen og blant høydepunktene var den tradisjonelle sangkonkurransen lørdag kveld som alltid engasjerer og som alltid ender med et brakshow!

Takk for turen og takk til alle som bidro til å gjøre dette til en super helg! Vi håper å se dere alle på vinterseminaret i februar!

Du kan se alle bildene fra turen, på vår Facebook side.

 

Leave a Reply