Forprosjekt i Zambia

IMG_9719

I Zambia er det regntid. Og det er egentlig ganske greit, for Trine og jeg har hatt masse jobb å gjøre. Det er behagelig norsk sommertemperatur her og det er grønt og vakkert. 

Vi har sittet på Lusaka Backpackers, under tak, og hørt torden brumle i det fjerne. Vi har forbered oss til workshops, presentasjoner, dialogmøter og filmvisning, for i dag går vi i gang! Gift Numeri og Pilira Chirambo fra NfYD i Malawi og Billy Lombe og Evans Tembo fra YEN i Zambia er de som skal holde oss med selskap de neste fem dagene. Gift og Pilira er flydd inn for anledningen, slik at workshopene, presentasjonene, dialogmøtene og filmvisningen kan bli konstruktive og innholdsrike.

Hva er det vi holder på med? Jo, vi er på forprosjekt. Vi har jobba mye med landran i Spire tidligere, det var hovedkampanjen vår i 2010, og har lyst til å jobbe mer med det. Så nå undersøker vi om vi kan lage et stort og ambisiøst og omfattende og lærerikt nytt prosjekt om landran. Denne gangen med våre partnerorganisasjoner her i det sørlige Afrika.

For det hadde vært gøy å jobbe med YEN og NfYD. Det hadde vært gøy å utvikle vårt samarbeid med Sør. Det hadde vært gøy å finne en felles plattform med felles ambisjoner. Og det hadde vært gøy å lage et prosjekt som kan få reel påvirkningskraft ikke bare i Norge. Følg med, så finner du ut hvordan det går. Vi er her hele neste uke.

Trine Grüner (organisasjonssekretær) og Maria Moe (handelsutvalget)

Leave a Reply